6 LISTOPADA (SOBOTA) – 10:00 – 17:00
- 10:00 Otwarcie kiermaszu gęsinowego
- 10:00 Rozpoczęcie działalności strefy dziecięcej
namiot Fundacji Hodowców Polskiej Gęsi Białej - 10:30 Rozpoczęcie działań promocyjnych – konkursy z nagrodami – namiot Urzędu Marszałkowskiego
- 10:30 Filmowe archiwum akcji Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina – telebim
- 11:00 Prezentacje kulinarne: Kazik Józefowicz
Gęś na wakacjach z wątróbką w calvadosie – pokaz zakończony degustacją oraz konkursem.
Sala Kameralna CKK JORDANKI - 12:30 Prezentacje kulinarne: Jagoda Łaganowska
Pierś z gęsi z karmelizowanymi jabłkami i sosem malinowo-żurawinowym – pokaz zakończony degustacją oraz konkursem.
Sala Kameralna CKK JORDANKI - 14.00 Prezentacje kulinarne: Karol Okrasa
Strudel z gęsi z wędzonym puree buraczanym– pokaz zakończony degustacją oraz konkursem.
Sala Kameralna CKK JORDANKI - 15.30 Prezentacje kulinarne: Karol Okrasa
Zapiekanka z gęsi z dynią i wędzonym majonezem – pokaz zakończony degustacją oraz konkursem.
Sala Kameralna CKK JORDANKI
UWAGA! Udział w prezentacjach kulinarnych jest możliwy tylko na podstawie bezpłatnych zaproszeń. Są one dostępne w namiocie Urzędu Marszałkowskiego.
7 LISTOPADA (NIEDZIELA) – 10:00 – 17:00
- 10:00 Otwarcie kiermaszu gęsinowego
- 10:00 Rozpoczęcie działalności strefy dziecięcej
namiot Fundacji Hodowców Polskiej Gęsi Białej - 10:30 Rozpoczęcie działań promocyjnych – konkursy z nagrodami
namiot Urzędu Marszałkowskiego - 10:30 Filmowe archiwum akcji Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina
telebim - 11:00 Prezentacje kulinarne: Katarzyna Bujakiewicz i Artur Moroz
Krupnik na gęsinie z dróbkami – pokaz zakończony degustacją oraz konkursem
Sala Kameralna CKK JORDANKI - 12:30 Prezentacje kulinarne: Katarzyna Bujakiewicz i Artur Moroz
Duszona gęś z warzywami sezonowymi i suszonymi owocami – pokaz zakończony degustacją oraz konkursem.
Sala Kameralna CKK JORDANKI - 14.00 Prezentacje kulinarne: Jarosław Kret
Wykwintny gulasz z gęsi z leśnymi grzybami, podany z ziemniaczanymi placuszkami – pokaz zakończony degustacją oraz konkursem.
Sala Kameralna CKK JORDANKI - 15.30 Prezentacje kulinarne: Jarosław Kret
Smażone panierowane gęsie pulpety podawane z trzema sosami według Jarosława Kreta – pokaz zakończony degustacją oraz konkursem.
Sala Kameralna CKK JORDANKI
UWAGA! Udział w prezentacjach kulinarnych jest możliwy tylko na podstawie bezpłatnych zaproszeń. Są one dostępne w namiocie Urzędu Marszałkowskiego.